torstai 25. kesäkuuta 2015

Tapaturmainen juhannus...


Perjantaina siispä suuntasimme Myrskylään äitini luokse, mukana oli melkein kaikki kanit lukuun ottamatta Lewiä ja Windyä.. Kaverini kävi niitä katsomassa ja ruokkimassa poissa ollessamme.

Perjantaina oli ihan mukava ilma, laittelimme pupuset aitauksiin ja touhuttiin kaikenlaista ja harjattiin illemmalla hevoset + poni.
Pupuset touhus ja veti iloloikkaa, söi ruohoa... Totoro löysi uusia kavereita äitini pikku koirista.

Totoro sai ihanan ison aitauksen käyttöönsä jossa oli huikea koppi. :) Perjantaina Toto oli vielä koirien kanssa kaveri...

Lauantaina sitten oli ihan siedettävä ilma, välillä tosin vettä satoi...
Heposten kanssa ei päästy touhuumaan, melko turhaa märkiä hevosia harjailla tms.
Pupujen kanssa tuli sitten enemmän oltua, Toto oli löytänyt piilopaikan kopin alta ja kun papillonit pääs ulos.. ne etti hurjana Totoroa, turhan villeinä jolloin Toto pelästyi innokkaita koiria ja alkoi sinkoomaan pitkin aitausta.
Oli turhaa huutaa koirille kun ne vaan innostu sinkoovasta kanista jonka ne luuli leikkivän, Toto juoksi suoraan aitausta päin jolloin pää luiskahti ulos ja korvat osittain, kun se yritti pakittaa takaisin niin siinä se oli jumissa.
Onneksi olin paikalla ja riensin Totoa pelastamaan, sain sen irti jolloin pinkas takaisin piiloonsa.
Koirat sisälle ja Totoa katsomaan ettei tullut mitään jälkiä, pupu oli ehjä.. Pelästynyt tosin.
Kävin pitkin päivää tarkastamassa pupuja.
Illemmalla päästimme Nikin ja Nemon vapaaksi, Niki meni siinä lähellä mutta Nemo lähti kauemmaksi... Sitä saikin sitten ottaa kiinni tunnin verran, kunnes sain sen haavilla kiinni.

  

Sunnuntai valkeni, tyttäreni sanoi että pikkuveljeni oli ottanut Rion kiinni kun oli karannut aitauksestaan ja että sillä oli haava tassussa..
Onneks Rio on helppo ottaa kiinni kun tulee itse luokse....
Pinkasin ulos, Nemon ja Nikin aitauksen paikalla oli ihan hirveesti karvaa.
Suuntasin Rion luokse ja Rion etutassua oli tosiaan purtu, sillain ettei sitä voi edes tikata. :(
Varpaiden välistä sojotti palkeenkieli ja menin sisälle, äidilleni sitä näyttämään jolloin putsasimme haavan ja katsoimme tarkemmin sitä.
Rio onneksi oli ihan reipas ja antoi katsoa tassuaan, sekä putsata.
Ei auttanut itkut vaan sitä sitten seuraillaan ja putsaillaan.
Rio vielä kerran oli karannut tällä kertaa ei ollut sattunut mitään, vaan Rio tuli tytärtäni vastaan.

Totoro edelleen meni ihan paniikkiin jos koirat tuli lähelle, joten sitä sitten vältettiin ettei sen tarvinnut panikoida.
Kävimme tykkimäellä mutta en oikein nauttinut kun mieli harhaili Riossa.
Takaisin palattua, pikkuveli ilmoitti että inhoaa Totoroa... Se ei tiennyt että se pelkää koiria jotka oli ollut taas sen luona ja se oli singahtanut aitauksesta pois, jolloin pikkubroidi oli pitkin pihaa sen perässä juossut mutta kiinni oli saanut.

  

Maanantaina sitten palasimme kotiin, Riolla jää viikonlopun kisat välistä kun parannellaan tassua. En halua ottaa minkäänlaista riskiä että joku pöpö menisi tassuun.

  
  
   
                                                                                                                                                                   

Ei kiitos enään tämmöistä juhannusta taikka muutenkaan!

2 kommenttia:

 1. Puput oppii kerrasta pelkäämään asioita, vaikka aiemmin ei olisi pelottanutkaan.. Totoliinillakaan ei ole aiempia kokemuksia koirista, ainakaan mitään negatiivisia, korkeintaan koirien hajua on joskus vähän nuuskinut. Mut kerran kun säikähtää pahasti niin jatkossa ihan varmasti kaikki koirat yhdistyy siihen pelontunteen muistoon. Toton kanssa täytyis tehdä varmaan pari kk positiivista vahvistamista, että ei enää niin koiriin reagoisi.. Toki Totoron perusluonnekin on aika varovainen - ennemmin katsoo kauempaa useammalta kannalta kuin että olisi heti tutkimassa lähempää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, mutta periaatteessa Toton ei tarvii tietää koirista mitään ellei maalle mennä..
   Tuolloin tietenkin otan varovaisen lähestymisen Toton kanssa koiriin, sen ehdoilla. :)

   Poista

Asialliset kommentit tulee tarkistuksen jälkeen näkyville, kiitos kommentistasi. :) Anonyymit eivät voi enään kommentoida, epäasiallisten kommenttien vuoksi!