keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Rikotaan väitteitä pupumaailmasta

Vaikka tätä blogia seuraa kaninomistajia päätin tehdä,tämmöisen kirjoituksen kun pupujen arjessa ei mitään kummempia ole tapahtunut mitä nyt maanantaina trio oli oma toimisesti ollut monta tuntia vapaana, mutta voi sitä riemua kun tulin niiden luokse Cora, Venna & Tasse pörräs tyytyväisenä jaloissa. :)
Mitään ei ollut haavereita tapahtunut eli pupuset osasi olla ihan nätisti.
Eilen tuli myös 30 pienpaalia heinää kun meinasi iskeä heinäkriisi, kun mistään ei tuntunut saavan heinää.. Nutisin tilanteesta Facebookissa ja Jenni Turunen pelastavana enkelinä toi heinää, eli nyt on heinäkriisi selätetty! :D
Mutta siis siihen aiheeseen... Nämä voivat olla tuttuja juttuja jo mutta välillä niitä on ihan hauska miettiä.

"kani on tylsä eläin"
- kyllä kanista tylsistyneen saa jos ei sen kanssa tee mitään yhdessä, nykyään kun monenlaista harrastus vaihtoehtoa tarjolla tai jos ei halua harrastaa mitään niin kaikki kanit tykkää esim. Ulkoilusta! Se on omistajanki mukava seurailla pupun touhuja siinä itsekkin pysähtyy ja nauttii. :)

"Kanit lisääntyy kuin kanit"
Omasta kokemuksesta voin sanoa että ei todellakaan, etenki kun suunnittelee jotain ei varmasti mitään synny paitsi kasa papanoita.
Vahingot ym. Syntyy 99% varmasti aina.

"Kanit eivät pärjää kylmässä"
Tuota olen monesti oikaissut, kyllä ne kanit vaan kummasti pärjää, sisäkanit ovat erikseen mutta monella kanit asuu viileässä talvellakin, sitä varten ne kasvattaa talviturkin. Tottakai niillä pitää olla myös asiallinen koppi käytössä mutta harva kani edes siellä kopissa viihtyy.

"kani EI kiinny yhteen ihmiseen"
kaikki kanit eivät kiinnykkään omistajaansa mutta on olemassa kaneja jotka kiintyvät yhteen ihmiseen esimerkki Jeti joka oli hoidossa kaverillani oli alkuun ihan ok, mutta kun huomasi että ei pääse kotiin alkoi purra, pahaahan tuo ei tarkoittanut se vaan ilmoitti että haluaa oman rakkaan ihmisen!
Kun kävin katsomassa Jetiä niin voi että se oli onnellinen ja pureminen alkoi jälleen vajaassa viikossa.
Todettiin kaverini kanssa että Jeti palaa kotiin, kotiin päästyään se rauhoittui kummasti ja oli ihan eri kani kaverilleni kun minä olin katseen alla ja koskaan Jeti ei ole purrut minua, rakkautta vaan haluaisi osoittaa. :D
Tuo varmaan kertoo jo paljon.
Sama toisen kanin kanssa kluppa uros oli minun luona astutuslainassa kolme ekaa päivää meni ihan mukavasti, mutta kun huomasi ettei ole vieläkään päässyt kotiinsa hyökkäsi jalkaan, kaverini haki pojun kotiin ja se oli ihan eri kani. Samaa pupua kun kävin hoitamassa pari päivää meni ihan ok mutta kun se totes ettei ole sen rakas omistaja vieläkään kotona puri minua ruoan jaon yhteydessä ja kun omistaja palasi kani rauhoittui kummasti. :)

Muitakin väitteitä löytyy mm. Tuoreruokinnasta, ruoasta... mutta tässä muutama, mitä sinä olet kuullut kummallisuuksia?

4 kommenttia:

 1. Miten arvasin, että Taatelin veriset hampaat mainitaan asiassa.. :D

  Pöljiä väitteitä:
  - "meidän kani ei syö heinää, ei se sitä tarvitsekaan"
  - uroskanit tappavat poikasia
  - "eikös kanin voisi hyvin kastroida niin, että vain alapää puudutetaan Emlalla ja sitten joku kanille tuttu ihminen pitäisi napakasti turvallisessa sylissä..?"
  - kanit viihtyvät vain maassa ..
  - kaikki kanit tarvitsevat kanikaverin, mieluiten samaan aitaukseen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai mutta yhtälailla Jeti oli esimerkkinä. :D
   Noi väitteet on hyviä, thanks.

   Poista
 2. Se, että urokset ei missään tapauksessa ikinäkoskaan tule keskenään toimeen.. Kappas kun mulla on jo kaks loistavasti toimivaa esimerkkiä :D kyllä urokset pystyy toisensa tappamaan, mutta samoin pystyy vaikka naaras uroksen. Taisiiis aaargh, kliseet..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, itselläni kaikki urokset on niin jästipäitä että valmiita tappamaan toisen eli omakohtaista kokemusta ei vielä ole tuossa asiassa.. :D

   Poista

Asialliset kommentit tulee tarkistuksen jälkeen näkyville, kiitos kommentistasi. :) Anonyymit eivät voi enään kommentoida, epäasiallisten kommenttien vuoksi!